SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

23 éve dolgozom diplomás gyógytornászként különböző szakterületeken.  Közel 15 éve foglalkozom nyiroködémás betegekkel. 2016-tól a VP-Med Egészségcentrum és Oktatási Központ gyógytornászaként tevékenykedtem. 2006-tól dolgoztam a Fővárosi Szent István kórházban (Dél-pesti Centrumkórház). A nyiroködémás betegek kezelését végeztem dr. Daróczy Judit professzor asszony, majd dr. Telkes Márta főorvosnő által vezetett Bőrgyógyászati és Lymphoedema rehabilitációs osztályon, ahol nyirokdrenázs kezeléseket, kompressziós kezeléseket és gyógytornát tartottam. A kórházban szervezett tanfolyamon elméleti és gyakorlati oktatást tartottam gyógytornászok és gyógymasszőrök részére a lymphoedema komplex kezeléséről. Kórházi munkámon kívül emlőműtött daganatos betegeknek tartottam tájékoztató előadásokat országszerte a nyiroködémáról és annak kezeléséről, többek között a SOTE Radiológiai és Onkoterápiás Klinika által szervezett rendezvényeken. A Szent István Kórház Szülészet-nőgyógyászati osztályán az emlődaganattal és méhnyakrákkal műtöttek tornáztatását végeztem. A limfödéma megelőzését illetve korai felismerését mindig elsődleges feladatomnak tekintettem.

Gyógytornász diplomámat a HIETE Egészségügyi Főiskolán szereztem. Még itt sajátítottam el a nyiroködéma kezelésének alapjait egy speciális tanfolyamon, ami a német Földi módszereken alapul. Majd különböző szakterületeken dolgoztam, mint neurológia, angiológia, kardiológia, szívsebészet és otthonápolás. A Magyar Szív Egyesületben fenntartó tornát tartottam szívbetegeknek.

Fontosnak tartom a megfelelő tájékoztatást ezzel a betegséggel kapcsolatban, a beteg és a gyógytornász együttműködését, valamint a régi, már kezelt betegeimmel való jó viszony fenntartását és állapotuk utánkövetését.